7 9 5 6 6 10 10 8 9 4 4 english 11 10 9 9 6 millennium english 10 2008 7 10 7 8 6

Книги — морська глибина.
Хто в них пірнув аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить,
Дивнії перли виносить.
                              Іван Франко.

Пошук

Черпніть з джерела духовності!

пл. Міцкевича, 5 м. Івано-Франківськ

Число 5 (1199) від 1 лютого 2018


4 лютого — Всесвітній день боротьби проти раку

Всесвітній день боротьби проти раку проголошений «Міжнародним союзом з боротьби з онкологічними захворюваннями» — Міжнародним союзом проти раку або UICC, що відзначається щорічно 4 лютого. Мета цього дня в усьому світі — це підвищення обізнаності людей про рак як один із найстрашніших і згубних захворювань нашої сучасної цивілізації. Залучаючи увагу до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, можна домогтися гарних результатів, а в деяких випадках – і повного одужання.

Профілактика онкологічних захворювань

Первинна профілактика онкологічних захворювань дозволяє знизити ймовірність розвитку злоякісного процесу на 70-90%.

Read more...

Благословіть нас, Святіший Отче!

Святіший Отче!

З великою радістю від імені всієї української громади в Італії, Україні та всьому світі я сердечно вітаю Вас у цій символічній українській базиліці Святої Софії в Римі. Ми вітаємо Вас з відкритим серцем, і відчуваємо себе зігрітими батьківською ласкою нашого отця, Святішого Отця, Наступника святого апостола Петра!

Read more...

До християнського психолога — НА КОНСУЛЬТАЦІЮ

Хто з нас не переживав важкі муки вибору у поворотних точках життєвого шляху, коли потрібно приймати особливо важливе рішення. Проконсультує нас у цьому християнський практичний психолог, їмость, мати п’ятьох дітей Юлія Атаман.

 

Що таке психологічне консультування?

— Психологічне консультування — порівняно новий вид психологічної допомоги. Консультування у психолога не є настільки довготривалим, як у психотерапевта. Розглядаються проблеми, які виникають у теперішньому житті, а не виникли колись дуже давно, наприклад, глибокі травми дитинства. З цим працюють психотерапевти. Психологічне консультування не радить, як вирішити проблему, а з допомогою запитань і різноманітних технік підводить клієнта до прийняття рішень і праці над собою.

Read more...

Європейська зустріч молоді Тезе

Нещодавно у м. Базелі (Швейцарія) завершилось Ювілейне паломництво довіри на землі, організоване спільнотою Тезе. Участь у паломництві взяли близько 20 тисяч молодих хлопців та дівчат, серед яких 2800 — українців. Молодь була розселена в гостинних родинах.

У паломництві до Базеля, організованому Молодіжною комісією Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ (голова о. Іван Сас), взяли участь 200 молодих осіб, яких супроводжували 5 священиків. Духовно збагачені, насичені новими враженнями і пережиттями, вони повернулися до своїх домівок.

Пропонуємо кілька спогадів та вражень про Тезе, якими поділилися учасники.

Read more...

Коли на мить — неначе в казці

Іграшки — це невід’ємна частина життя кожної дитини. Ось згадайте себе... Напевно, у вас була улюблена іграшка — лялька Барбі або улюблений пошарпаний зайчик, а може й ведмедик. Ми могли читати йому казки, розповідати про свої таємниці та мрії.

Іграшки повинні бути у кожного малюка. Дитина з сотні можливих може вибрати лише одну. Саме вона їй сподобалася і запала в душу.

Read more...

Митрополит Володимир відвідав громаду села Угорники

У неділю, 28 січня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин з пастирським візитом відвідав громаду храму св. Юрія Переможця, що в с. Угорники.

 

Рано-вранці на подвір’ї храму св. Юрія Переможця наймолодші учасники парафіяльного життя разом зі всією громадою та отцем-парохом Юрієм Труханом радо вітали Митрополита Володимира. Настоятель спільноти запросив Владику очолити святкову Божественну Літургію, на якій всі спільно мали нагоду подякувати Всевишньому за всі дари та ласки.

Read more...

НАЙСВЯТІШЕ СЕРЦЕ ХРИСТОВЕ — ШКОЛА ЛЮБОВІ

Набоженство до Найсвятішого Серця Христового

 

(Продовження, поч. у чч. 9-45 2017 р., чч. 1-4 2018 р.)

Набоженство до Серця Ісусового має нас освятити через Його наслідування.

Набоженство до Серця Христового має освятити наші душі, бо хто б старався про освячення своєї душі, той не може правдиво здійснювати цього набоженства. Освячення душі полягає в тому, щоб наслідувати Серце Христове, щоб своє серце уподібнити до Серця Христового. Серце Христове є найвищою святістю, є самою святістю. Хто, отже, наслідує те Серце, той освячує своє серце. І чим більше хто уподібнить своє серце до Серця Христового, тим є святіший. Чуда творити, пророцтва говорити, об’явлення мати — це ще не є святість. Святість полягає в тому, щоб наслідувати життя Ісуса Христа, про що буде ще бесіда в одній із подальших наук. А тепер скажу тільки те, що Ісус Христос не вимагає від нас якихось надзвичайних учинків, наприклад, як воскрешати померлих або творити інші чудеса та провіщати пророцтва, але Христос наказує: „Вчіться від мене, бо Я тихий і покірний серцем». Наказує, отже, нам Ісус Христос, щоб від Нього вчитися чеснот, почавши від покори і скінчивши любов’ю.

Read more...

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Духовність свята Петра Вериги і служіння в’язням

 

Улітку 2010 року Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви проголосив Неділю про блудного сина Днем особливої уваги УГКЦ до в’язничного служіння. Цьогоріч цей день при­падає на 4 лютого.

Свобода — найцінніший дар людині від Бога.  Свобода найбільше розкриває таємницю того,  як саме людське єство покликане бути божим образом і подобою. На жаль, через гріх людина втрачає свободу. Найперше втрачає її внутрішньо. Але може потрапити в неволю навіть фізично. Не лише гріх є причиною утрати свободи: в кайдани в’язали і праведників за віру. У часі випробовування війною, яке переживає тепер наш народ, ворог погрожує і знущається неволею.  Христос закликав нас відвідувати в’язнів і за них молитися. Петрові вериги стали для нас цікавим тлом для роздумів. 

Read more...

Прошу Князя Миру, щоб замовкла зброя

Слово Святішого Отця до української громади в соборі Святої Софії у Римі

Ваше Блаженство, дорогий брате Святославе, дорогі владики, священики, брати і сестри, я усіх вас сердечно вітаю і щасливий бути сьогодні разом з вами. Я дякую вам за вашу гостинність і за одвічну вірність, — вір­ність Богові та наступнику Святого Петра, — за яку вам неодноразово довелось платити дорогою ціною.

Read more...

«Українські жінки — дійсно героїні. Дякуймо Богові!»

Папа Франциск під час візиту до собору св. Софії у Римі

 

Не знаю, чи до кінця кожен вірний нашої церкви розуміє величність та вагомість події, яка відбулася 28 січня. Вперше на запрошення Блаженнішого Святослава Папа Франциск відвідав греко-католицький прокатедральний собор св. Софії у Римі. На порозі храму його привітали представники молоді, що разом з Папою випустили в небо білу голубку, як символ миру. Прийнявши традиційний коровай, Папа звернувся зі словами привітання до присутніх, подякувавши за запрошення і гостинність та проказавши молитву за мир в Україні. Папа також згадав ситуацію на Сході України і сказав, що благає, аби «замовкла зброя». «Розумію, що в той час, коли перебуваєте тут, ваше серце б’ється для вашої країни, й пульсує не лише з любов’ю, але й з почуттям тривоги, насамперед через лихо війни та економічних труднощів», — сказав він.

Та найбільше мене розчулив той факт, що Папа Бергольйо згадав про українських жінок, матерів, бабусь.

Read more...